ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά από δύο δύσκολα καλοκαίρια, με έντονους περιορισμούς και πολλά μέτρα, έφτασε η στιγμή να ελπίζουμε στην “επανεκκίνηση” του μουσικού καλοκαιριού με φεστιβάλ και συναυλίες σε ολόκληρη την χώρα να θυμίζουν εποχές προ πανδημίας.
Η Λευκάδα δεν θα έλειπε από αυτήν την καλοκαιρινή μουσική γιορτή και όπως κάθε χρόνο έχει προγραμματίσει πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για του μεγάλους,αλλά και τους μικρούς φίλους.

ΔΩΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Αύγουστος ξεκινάει δυναμικά από την πρώτη κιόλας μέρα με μία παιδική παράσταση του “Δων Κιχώτη”, ο αγαπημένος μας ονειροπόλος ήρωας, που έρχεται στο ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας με το άλογό του για να καλπάσει στη φαντασία του, να κάνει το αδύνατο δυνατό, να πολεμήσει τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία. Μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, ευαισθησία που υμνεί την φιλία,τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ, ΡΙΤΑ ΑΝΤΟΝΩΠΟΥΛΟΥ, 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ,ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Μαντολινάτα του Ορφέα Λευκάδας λειτουργεί από το 1938 και για 35 χρόνια τώρα      αποτελεί ένα από τα ενεργότερα τμήματα του ομίλου και εμφανίζεται ανελλιπώς υπό τη διεύθυνση αξιόλογων αρχιμουσικών. Στις 3 Αυγούστου , η Μαντολινάτα θα φιλοξενήσει την Ρίτα Αντωνοπούλου ,στο Ανοιχτό Θέατρο και θα μας χαρίσουν μία μαγική βραδιά που θα μας ταξιδέψει με τις μοναδικές μελωδίες και υπέροχη φωνή της γνωστής ερμηνεύτριας.Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟY,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, ταξιδεύει στην Λευκάδα με την περιοδεία του “Ελεύθερος” για να ξεσηκώσει το κοινό του νησιού με τις επιτυχίες του. Μοναδικός,ανατρεπτικός και έτοιμος να μεταδώσει την θετική του ενέργεια, θα παρευρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας για μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση

.Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι μία παράσταση σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, που έρχεται αυτό το καλοκαίρι στη Λευκάδα μετά από τη μεγάλη επιτυχία του με sold out παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται η αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του ανελέητου Διός με την απίστευτη ερμηνεία του Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Προμηθέα να μας επισημαίνει πως, το μέλλον δεν ανήκει στη βία, το μέλλον δεν ανήκει στη δύναμη,στη λογική ανήκει το μέλλον.

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΚΗΣ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ

Ο πολιτιστικός σύλλογος της Εγκλουβής διοργανώνει στις 6 Αυγούστου στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου Εγκλουβής τη γιορτή της φακής και προσκαλεί όλους να επισκεφτούν,αλλά και να δοκιμάσουν τις πασίγνωστες φακές Εγκλουβής, αλλά και διάφορα τοπικά προϊόντα από ολόκληρο το νησί.

 

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS, παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, που ταξιδεύει πάντοτε μικρούς και μεγάλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής απογειώνουν την σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου και μας μεταφέρουν τις αξίες της πίστης, της επιμονής,της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζουν ότι πλούσιος είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες μέχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας ιδρύθηκε το 1850 και είναι το αρχαιότερο σωματείο στην περιοχή και το δεύτερη παλαιότερη Φιλαρμονική στην Ελλάδα. Συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα,αλλά και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία). Στις 7 Αυγούστου παραθέτει συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας με πλήθος μουσικών οργάνων και μας υπόσχεται μία μουσική βραδιά γεμάτη μελωδίες που ταξιδεύουν το νου.

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ, 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ένας διεφθαρμένος υπουργός,μία υπάλληλος της εταιρείας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα, ένα κολ γκερλ με άποψη,ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο,αλλά είναι πολύ περισσότερα. ,Η μεγάλη πλεκτάνη, θέτει στο προσκήνιο την πολιτική διαφθορά, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις απατεωνιές αλλά και τους εξαρτημένους ηλικιωμένους. Μια αναπάντεχη κωμωδία κλιμάκωσης και ανατροπών, βασισμένη σε ένα ευρηματικό κείμενο με χειμαρρώδεις διαλόγους, σε συνδυασμό με ένα αεικίνητο καστ που παίρνει φωτιά επί σκηνής, είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πρόταση διασκέδασης για αυτό το καλοκαίρι. Πρωταγωνιστούν Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου.

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ, 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του, που σηματοδοτούν την μέχρι τώρα πορεία του, φτάνει και στη Λευκάδα, παρέα με τους φίλους- συνεργάτες του. Την Τρίτη 9 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας, θα μας συντροφεύσει με τη μουσική του και θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, θα μας κάνει να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τις επιτυχίες του.Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο μεγαλύτερος ροκ ερμηνευτής της Ελλάδας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, έρχεται στη Λευκάδα για να ξεσηκώσει τα πλήθη με την ανατρεπτική μουσική του και τους μοναδικούς στίχους του. Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας θα δώσει μία συναυλία που θα ταράξει τα νερά και θα κάνει όλο τον κόσμο να τραγουδάει τα πασίγνωστα τραγούδια του.

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!

 

ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ, ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος “Νέα Χορωδία Λευκάδας” λειτουργεί από το 1964 και κάθε χρόνο διοργανώνει την Βαρκαρόλα (από την ιταλική λέξη barca) και είναι μουσική σύνθεση που αναπολεί τα τραγούδια των ψαράδων και των βαρκάρηδων. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της, είναι η ρυθμική αγωγή της, η οποία σχεδόν απαρέγκλιτα είναι σε μέτρια ταχύτητα 6/8 θυμίζοντας το λίκνισμα της γόνδολας κατά την κωπηλασία. Η Βαρκαρόλα είναι από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί και ξεκινάει στις 16 Αυγούστου στις 22:00 στο δυτικό κανάλι της παραλίας.Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Λευκάδα για το καλοκαίρι 2022!